La Ninota

   A Capafonts hi ha tres roques emblemàtiques: El Picorandant, la Pena Roja i la Ninota. Aquesta és la més original, la més singular.

   És una part de cinglera que se separa a poc a poc de la muntanya, i que caurà, com ho fan altres roques del seu entorn, en un termini relativament curt si ho mesurem en termes geològics. En un segle s'ha separat de manera evident, ja que es diu que fa uns setanta anys s'hauria pogut saltar sobre la roca sense gaires dificultats, i avui això és impensable. Les fotografies més antigues ho confirmen.

   Té forma de cap mig esculpit, una alçada no mesurada, però que deu ser d'uns quaranta metres o més; de fet, el peu està enfonsat en el rocam que s'esta desprenent, i la seva alçada total pot ser considerable.Des del poble es veu molt bé i mostra una forma que recorda un dels guerrers de la pel·lícula La guerra de les galàxies i també una de les xemeneies de la Pedrera de Barcelona.

   Pujar damunt del cap de la Ninota és relativament fàcil, però perillós a causa de les roques que es desprenen en tot el seu entorn. No és recomanable anar-hi en època de pluges.
Més informació al Nº9 de la nostra revista   [Veure] 41°17'6.90"N 1°1'25.31"E 930 metres
De Capafonts a la Ninota 2,01 km +176 metres 0:56h Moderada     Veure la ruta
En breu...

font

A l'actualitat


font

A l'actualitat des de el poble


font

Després de la nevada de l'any 2017


font

A l'actualitat

Fotografies: Enric Fort Ferrer

La nostra vall - Barranc de Llenguaeixuta i voltants
-El Picorandan
-La Ninota
-La Queralta
-Cova del Corral i font del Bassi
-Font del Toll


[Tornar a l'Índex]      [Veure el mapa interactiu]