INICI QUADERNS DE CAPAFONTS COL·LABORADORS   LA VALL DE CAPAFONTS

qc_01   ANY 12 - NÚM 25 - DES 2014

ÍNDEX

 • Editorial
 • Partides i trossos de terra a la vall de Capafonts - Diego López Bonillo
 • La guerra de la canalla - Jordi Fort Besora
 • Costums perduts: l'elaboració del vesc - Ildefons Llop
 • Pendents de Capafonts - Josep Maria López Besora


  Veure aquest número en format PDF: [Veure]


  FOTO DE PORTADA:
  A la vall de Capafonts abunden els racons encisadors, amb una bellesa natural ex-quisida, que capta els sentits. Tal vegada els més encantadors es troben en el curs del riu, sobretot en el primer tram, prop del naixement. El paratge de les Tosques té un atractiu especial per als amants de la natura. Es pot recórrer per un sender senyalitzat.
  FOTOS DE LA SEGONA PÀGINA DE LA PORTADA
  L'ermita de Barrulles sempre ha estat un punt de reunió dels capafontins per ce-lebrar diverses festes. A la foto de dalt es veu l'aspecte de l'entorn el dia de Pasqua del 1979, amb terres que encara es cultivaven, i d'altres ja abandonades. A la foto de baix, una de les festes que aplega gran quantitat de gent: l'arròs amb el qual l'Associació de Dones Verge de Barrulles obsequia les seves associades i fami-liars per la segona Pasqua. En aquesta foto, del 1996, la Junta d'aleshores procedeix al repartiment de les racions.
  FOTOS DE LA TERCERA PÀGINA DE LA PORTADA
  Dues fotos d'un gran valor històric. La primera és del 1957, i la segona es va fer cinc anys després. Es pot veure com s'aprofitava tota la terra disponible, fins i tot en llocs inversemblants, com els pendents del picó del Balanyà o les Cuetes Llargues en la primera de les fotos. Lògicament, una situació molt diferent de l'actual.

 • Veure el número anterior: [Nº24]
  Veure el número següent: [Nº26]


  © Copyright 2017
  QUADERNS DE CAPAFONTS - Revista de recerca i divulgació
  ASSOCIACIÓ CULTURAL "PICORANDAN"
  Carrer Calvari, 6, 43364 Capafonts
  E-mail: picorandan@tinet.org