INICI QUADERNS DE CAPAFONTS COL·LABORADORS   LA VALL DE CAPAFONTS

qc_01   ANY 12 - NÚM 24 - JUL 2014

ÍNDEX

 • Editorial
 • La qualitat de les aigües de Capafonts - Josep Maria López Besora
 • El Mandongo i la cuina del Porc- Jordi Fort Besora
 • Història petita de Capafonts- Diego López Bonillo
 • Arquitectura rural a Capafonts
 • Pregó de la Festa Major 2014


  Veure aquest número en format PDF: [Veure]


  FOTO DE PORTADA:
  L'Escudelleta és una de les fonts emblemàtiques de Capafonts. Raons? No és pel cabal, que és molt minso, però això si, constant, no s'estronca mai. Tal vegada el motiu de la seva celebritat sigui la situació, prop dels Montllats, o el fet de ser l'únic punt d'aigua fix que existeix en aquell altiplà. Cal agrair la mà anònima que, tal vegada ja fa algun mil·lenni, excavà la petita concavitat, l'escudelleta, que permet recollir i aprofitar l'aigua que surt de l'escletxa del cingle. És una de les visites obligades de Capafonts.
  FOTOS DE LA SEGONA PÀGINA DE LA PORTADA
  Dues instantànies d'èpoques diferents en el mateix escenari: la plaça de l'Església de Capafonts. La primera, és del 1964, quan hi convivien l'arbre i la font. Aquesta tenia els dies comptats, perquè quatre anys després, el 1968, arribà l'aigua a les cases. Poc temps després la font fou treta del seu lloc, tal com es pot comprovar en la segona, una ballada de sardanes per la Festa Major del 1974.
  FOTOS DE LA TERCERA PÀGINA DE LA PORTADA
  Les dues fotos d'aquesta pàgina il·lustren dos moments de dues activitats ben dife-rents: la primera, és de la celebració de la Pasqua a l'ermita el 1965, i es pot contrastar la serietat i formalitat d'uns amb la gresca d'altres. La segona, una escena habitual aquells anys, quan es batia amb la màquina al Tros de l'Era.

 • Veure el número anterior: [Nº23]
  Veure el número següent: [Nº25]


  © Copyright 2017
  QUADERNS DE CAPAFONTS - Revista de recerca i divulgació
  ASSOCIACIÓ CULTURAL "PICORANDAN"
  Carrer Calvari, 6, 43364 Capafonts
  E-mail: picorandan@tinet.org