INICI QUADERNS DE CAPAFONTS COL·LABORADORS   LA VALL DE CAPAFONTS

qc_01   ANY 11 - NÚM 22 - JUNY 2013

ÍNDEX

 • Presentació
 • Fotos
 • Comentaris a les fotos


  Veure aquest número en format PDF: [Veure]


  FOTO DE PORTADA:
  Escena estiuenca
  Pocs comentaris requereix aquesta foto de l'estiu del 1964, on es veu la font de la Plaça que ara és a l'era del Pobaia: la imatge parla per si mateixa. La naturalitat, la ingenuïtat, la innocència que respira l'escena han estat raons suficients per posar-la a la portada d'aquest número extraordinari. Cal preguntar-se els motius que impulsaren la criatura a posar el cap sota de l'aixeta –això sí, primer es tragué la gorra, ell es volia mullar el cap–, devia tenir molta calor, o potser fou una entremaliadura més, vés a saber.
  FOTO DE CONTRAPORTADA:
  Castell a l'ermita
  A partir dels anys cinquanta la festa a l'ermita del dilluns de Pasqua i de Pasqua Granada era, junt amb la festa major, l'acte que reunia tothom; un aplec de germanor. Qualsevol cosa era bona per a muntar una mica de gresca i diversió. Un any, una colla decidí carregar un castell que només va arribar als tres pisos; més amunt ja es veia que algú prendria mal. Sense entrenament, sense cap de colla, sense aixecador, sense enxaneta. L'important no era fer un castell de debò, allà simplement s'havia de demostrar que es podia fer tot; i va quedar demostrat.
  FOTO DE LA TERCERA PÀGINA DE LA PORTADA:
  Aviat farà cinquanta anys
  Aquesta foto es va fer l'any 1968. Queda palès que el poble ha experimentat molts canvis en aquest darrer mig segle. Les úniques construccions noves que s'aprecien en aquesta part del poble són l'Escola i el garatge del Perelló. A l'altra banda n'hi havia alguna més. Actualment la realitat és molt diferent, el poble sembla un altre i els canvis continuen sense pausa.

 • Veure el número anterior: [Nº21]
  Veure el número següent: [Nº23]


  © Copyright 2017
  QUADERNS DE CAPAFONTS - Revista de recerca i divulgació
  ASSOCIACIÓ CULTURAL "PICORANDAN"
  Carrer Calvari, 6, 43364 Capafonts
  E-mail: picorandan@tinet.org