Les Petxines
   Al riu del Barral, aigües avall del pas de Barrulles, el corrent s’estreny i travesa les capes de roca, modificant-les de formes diverses abans d’arribar al tram final del corrent, on s’eixampla considerablement. En aquest indret, de petites dimensions, l’aigua ha dibuixat dos petits clots de forma ovalada a la roca compacta al bell mig de la llera, un toll a continuació i una canal amb una balma de quatre o cinc metres d’alçada a la vora dreta..

   l lloc no té res espectacular, però la bellesa tranquil.la, la forma curiosa dels clotets que sempre tenen aigua i que els capafontins han batejat com Les Petxines, el toll que no s’eixuga mai, la vegetació de ribera del marge dret, tot plegat forma un entorn senzill i agradable. Abans era molt freqüentat per la canalla que anaven a passar l’estona o a pescar barbs o granotes.

   Pocs metres més avall i ha uns carreus arrenglerats a la vora del corrent, que, segons una teoria no confirmada encara, són les restes del primer molí que hi degué haver al poble, abans de què es fessin els altres al segle divuit.

   Des de pas de Barrulles, s’ha de seguir per la llera del Barral uns dos-cents metres.
  41°17'58.80"N 1°2'01.07"E 687 metres
De Capafonts a les Petxines 0,77 km -58 metres 0:15h Fácil   Veure la ruta
En breu...

font

A l'actualitat.

Fotografia: Enric Fort Ferrer

La nostra vall - La Riera
-Les Ferradures
-El Bec de la Gallina
-El Salt de Nulles
-Cova del Roquero
-Font del Foradet
-Les Petxines
-Les Fontetes


[Tornar a l'Índex]      [Veure el mapa interactiu]