Carrer del Ribatell

   Era la sortida més important del poble, el primer tram del camí de Reus.

   De tots els carrers i camins del poble, aquest és el que té més pendent i fou el més transitat fins que es va fer la carretera. Ja a les dècades dels quaranta, cinquanta i seixanta del segle XX va viure la seva màxima utilització els dies que hi havia partit de futbol al camp del Ribatell; al final del partit, una corrua d'espectadors que tornaven al poble l'omplia en tot el seu recorregut. No en tenim cap fotografia, però sovint unes dues-centes persones enfilaven el seu empedrat i els seus revolts.

   Ara fa cent anys, tocant a la Plaça s'hi va fer l'abeurador, el més important del poble, que va durar fins a l'últim terç del segle XX. Pels mateixos anys s'havia projectat construir-hi uns rentadors públics al lloc on avui hi ha el mur inacabat del carrer que mena a l'Hotel Davall Plaça; a canvi dels sobrants d'aigua de la font de la Plaça, el propietari del terreny, el senyor Abellà de Valls, havia cedit una parcel·la per fer-los, però mai es va arribar a materialitzar el projecte. Ja cap al 1958 es van construir els actuals rentadors, quan ja hi havia aigua a les cases i rentadores elèctriques, de manera que s'han utilitzat molt poc.

   Avui és el carrer que mena a la piscina, i quan aquesta està oberta torna a ser un carrer molt transitat. El tram que va fins al barranc del Ribatell conserva part de l'empedrat medieval, però en conjunt l'aspecte actual és d'abandó, com correspon a un camí que ha quedat obsolet.

font

A finals dels anys 50


font

A finals dels anys 70


font

A finals dels anys 70

El nostre poble - Els Carrers
-La Barceloneta
-Carrer de les Fonts
-Carrer Major
-Carrer Calvari
-Carrer de l'Abadia
-Carrer del Ribatell
-Carrer nou


[Tornar a l'Índex]