EFEMÈRIDES

   Hi ha dates que han marcat un abans i un després al nostre poble. En aquest recull les volem recordar, aprofitant també el nostre arxiu fotogràfic, perquè no es quedin en l'oblit de les noves generacions i perquè tots plegats recordem que el poble ha sobreviscut a les inclemències del temps, a les diferents èpoques polítiques, hi ha estat capaç de créixer geogràficament i culturalment gràcies a l'esforç de totes les persones que hi han viscut els últims segles.IX Aplec excursionista de les comarques de Tarragona
Capafonts 26 de Maig de 1935


  Aquest aplec és un dels esdeveniments que ha congriat més persones de tota la història del poble. El poble fou tan sols el lloc d'acollida, no s'hi inaugurava cap millora ni s'hi feia una festa pròpia, però hi vingueren molta gent a celebrar la trobada.

[Veure]Inauguració de la llum l'any 1953
Capafonts 17 de juliol de 1953


  La gent es va reunir a l'era del Rector per esperar a les autoritats. L’ocasió s’ho mereixia; els dos últims pobles de la demarcació sense llum elèctrica, Capafonts i La Febró, aquell dia veurien els seus carrers i les seves cases il·luminades amb bombetes de filament incandescent.
[Veure]El llamp al campanar
Capafonts 1949


  Devia ser aproximadament l’any 1949, essent capella de Capafonts musen Joan, quan un dia de l’estiu, va caure un llamp terrible al campanar.

[Veure]Festa de la restauració de l'Ermita de Barrulles
Capafonts 21 d'octubre de 1956


  Mossèn Novell fou el responsable de la restauració de l'ermita i l'organitzador de la festa. Els actes començaren a l'església del poble i culminaren amb l'entronització a l'ermita de la antiga imatge, ja restaurada, que havia estat molts anys abandonada en un racó del Museu Diocesà de Tarragona.

[Veure]